Εκ μέρους της οργανωτικής ομάδας του NASA Space Apps Challenge Thessaloniki & Piraeus 2022, ενός από τα μεγαλύτερα hackathon σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο φέτος συμπληρώνει 11 χρόνια παρουσίας και καινοτομίας μετρώντας πάνω από 165.000 συμμετοχές σε περισσότερες από 320 τοποθεσίες.

Το NASA Space Apps Challenge είναι ένας διεθνής μαραθώνιος καινοτομίας, όπου μία πληθώρα επιστημόνων (μηχανικοί, προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, γιατροί, ερευνητές, καλλιτέχνες κ.α.) καλούνται να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και προβλήματα διαστημικής τεχνολογίας και περιβάλλοντος, που τίθενται στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA. Πλέον ο διαγωνισμός αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Το μοναδικό αυτό γεγονός φέρνει στην Ελλάδα από το 2018, στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Greek NewSpace Society, ο οποίος πρεσβεύει τη γνωστική και ακαδημαϊκή προώθηση των νέων τεχνολογιών, στον τομέα της Νέας Διαστημικής Οικονομίας.

To hackathon διαθέτει τόσο πρακτικό και διαδραστικό, όσο και μορφωτικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες, όπου αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα και τη κριτική τους σκέψη, θα κληθούν να δώσουν λύσεις πάνω στο πρόβλημα που οι ίδιο θα επιλέξουν, από το σύνολο των θεματικών του φετινού διαγωνισμού (μπορείτε να βρείτε τις φετινές θεματικές εδώ).

Ταυτόχρονα, οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά ομιλιών από ειδικούς και επαγγελματίες του χώρου, καθώς και από φοιτητικούς οργανισμούς που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στα διεθνή δρώμενα.

To φετινό hackathon NASA Space Apps Challenge Thessaloniki & Piraeus (Sponsored by Accenture, Deloitte. & Coral Α.Ε) θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Οκτωβρίου υβριδικά. Μην ξεχάσετε να πραγματοποιήσετε εγκαίρως την εγγραφή σας, μόνοι ή με την ομάδα σας, στους διαγωνισμούς στο live event της Θεσσαλονίκης ή στο online event του Πειραιά, στους συνδέσμους που ακολουθούν:

• Θεσσαλονίκη: https://2022.spaceappschallenge.org/.../thessaloniki/
• Πειραιάς: https://2022.spaceappschallenge.org/locations/piraeus
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία/ διευκρίνιση!

Με εκτίμηση,
Η οργανωτική ομάδα του NASA Space Apps Challenge Thessaloniki & Piraeus 2022