Καθώς οι ανάγκες για έργα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας μεγαλώνουν συνεχώς, αυξάνεται και η σημασία της χρήσης των «κατάλληλων» δεδομένων ηλιακού δυναμικού για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία αυτών των έργων. Από το 2003, μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τομέα του ηλιακού δυναμικού συμμετέχει σε έργο της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας που επικεντρώνεται στις βέλτιστες πρακτικές για την εφαρμογή δεδομένων ηλιακού δυναμικού σε έργα μεγάλης κλίμακας. Από την 1η Ιουνίου 2017, το έργο έλαβε έγκριση για να συνεχιστεί για μία ακόμη τετραετία, με τη συμμετοχή και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής.
Το διαδικτυακό σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και τις προγραμματισμένες δράσεις για την επόμενη χρονική περίοδο.

Ομιλητές:
• Jan Remund, Meteotest: Overview of the new IEA PVPS Task 16 - Solar resource for high penetration and large scale applications
• Jesus Polo, CIEMAT: Data Adaptation Techniques for Improving Data Bankability
• Skip Dise, Clean Power Research: How Quality Satellite and Ground Data Improve Solar Project Value
Προλογίζει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ηλιακής Ενέργειας, David Renné

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα την Τρίτη, 23/5, 18:00 – 19:30 στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Τμήμα Φυσικής, Κτίριο Β, 3ος όροφος.
Όσοι ενδιαφέρονται, προσκαλούνται να το παρακολουθήσουν.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα διαλέξεων του μαθήματος «Ενεργειακή Μετεωρολογία».
Περισσότερες πληροφορίες: Ανδρέας Καζαντζίδης, akaza@upatras